Egoforedrag ved jan erik skogen

Under klubbens møte 13. sept. fikk vi gleden av å få en fyldig presentasjon av medlem Jan Erik Skogen. Han har en imponerende meritt-liste fra arbeidsoppdrag i alle landsdeler i Norge, samt flere utenlandsopphold. Hyggelig at vi kunne bli bedre kjent!Presidenten åpnet møtet og gratulerte en jubilant siden forrige møte.

Dagens Rotarydrypp:

 Styret ønsker innspill fra medlemmer om saker før styremøte neste onsdag. Ta kontakt med sekretær eller president. Styret skal utpeke guvernørkandidat. Fellowship "Ride i India" skal foregå i januar 2024. Inntekter går til Rotaryfondet.

3 minutter ved Ragnar Enger


Tema: Han fortalte om et møte han hadde deltatt på i lymfekreftforeningen.

Egoforedrag ved Jan Erik Skogen:

Han ble pensjonist i januar 2021. Han vokste opp på Tongjordet og har to yngre søsken. Var ivrig i Gjøvik Lyn og spilte bandy. Han prøvde seg også som skihopper og er glad i turer i marka.

Utdannelse: Realskole. Folkehøgskole 1 år hvor han fant seg selv. Fikk en god start i arbeidslivet hos Oppland Entreprenør AS før førstegangstjenesten som infanterist i Nord Norge. Gikk deretter på Bygg og Anlegg linja på Gjøvik Ingeniørhøgskole.

Han har en imponerende yrkeskarriere innen Bygg og Anlegg.

Startet som ingeniør hos Arvid Snuggerud på Gjøvik. Gikk videre til Ingeniør Thor Furuholmen AS. Der var han med på å bygge Holen Kraftverk i Bykle i Setesdal. Deretter ble det 2 år på Notodden for å bygge Ravnsflog renseanlegg.Etter det ble det et og et halt år i Hellas. Her ble det bygget vannkraftverk i Pigai Aoos.  Han bodde da i Metsovo. Her kom han ut for en alvorlig bilulykke, men slapp fra det med brukket arm.

I 1983 ble firmaet kjøpt opp av Ing. F. Selmer AS som var en pioner i utvikling av armert betong. De fikk kontrakt på Dokka kraftverk i 1985 og det ble hans arbeidsplass i fem år. Han bygget hus på Gjøvik. Han er gift med Marit som var sykepleier fra Nordre Land.

Fra 1990 til 1994 var han med på å bygge Granfoss og Ekebergtunnelen i Oslo. Deretter fulgte byggingen av Flørli kraftverk.  Fra 2000 ble Skanska AB arbeidsgiver. Der regnet de på spreng på anbud på Ormen Lange utbyggingen. Han har også vørt med på å bygge Intercity jernbane i Holmestrand. Hans siste prosjekt var E6 utbygging Helgeland Sør.

Selv etter å ha blitt pensjonist har han deltatt med Co2 lagring i Øygarden og problemløsning og mekling om Bybanen i Bergen.

Ref: Nils Petter Kyseth,  Foto: toosi

 
Sommeravslutning med presidentskifte

20. juni 2024

Sommeravslutning med presidentskifte

Gjøvik Rotaryklubb hadde grillaften med sommeravslutning den 19. juni. Samtidig ble det gjennomført presidentskifte. I en høytidelig del av møtet overrakte president Thor Åge Bergan klubbe og presidentkjede til påtroppende klubbpresident Rune Skybak.

GOBB - Gjøvik og Omland BoligByggelag - ved Tom Søgaard

26. mai 2024

GOBB - Gjøvik og Omland BoligByggelag - ved Tom Søgaard

Den 22. mai fikk vi et engasjerende foredrag av administrerende direktør Tom Søgaard i Gjøvik og Omland BoligByggelag. Det var godt oppmøte og mange spørsmål ble stilt til foredragsholderen.

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

18. april 2024

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

Høsten 2023 fikk Jon Fosse Nobels litteraturpris. Da var det mange ti-år siden sist en norsk forfatteren fikk denne hederen. Men hvorfor fikk Jon Fosse prisen? Det kunne Kjell Nygård fortelle oss alt om i et meget engasjerende foredrag.

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

22. mars 2024

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

Kveldens hovedpost var ved Vibeke Askevold som er Markedssjef for CC Eiendom AS og Leder for CC Markedsteam. Hun ga oss et meget interessant og engasjerende foredrag om kjøpesenterdrift. Hun ble da også bombadert med spørsmål fra tilhørerne!

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

15. februar 2024

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

TRF (The Rotary Foundation), Rotary-fondet, er organisasjonens sentrale og svært viktige fond. Hvert år betaler vi inn midler til dette fondet, og senere kan klubbene søke om midler til å finansiere større prosjekter. Fondet har gjennom årene betydd mye!

Kaffemøte med Rotarystoff

8. februar 2024

Kaffemøte med Rotarystoff

God oppslutning om klubbmøtet på onsdag 7. februar. Dette var et kaffemøte med Rotarystoff.

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

31. januar 2024

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

Besøk av Stortingsrepresentan Anne Karin Jønes (H) og refleksjoner rundt arbeidet på Stortinget

17. januar 2024

Klubmøte - Kirkens SOS

Morten Samuelsen holdt et meget interessant og gripende foredrag om Kirkens SOS

3. januar 2024

Klubbmøte - Norges forsvarsattache i Moskva Øystein Limoseth

Øystein kom til Moskva som norsk militør attache sommerne 2022

20. desember 2023

Julemøte med lefse

Tradisjonen tro Enger stile med ferske lefser til julemøtet!

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Plasser innhold her

Møtearkiv fra
før August 2022roterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...