Kaffeprat med info fra komiteene

Under Rotary-møtet den 1. mars fikk vi gode rapporter fra komiteene for vennskapsklubben og samfunnsprosjekter. Det ble også tid til gode samtaler over kaffekoppen, - og praten gikk lett over bordene!


President Jørn Wroldsen ønsket velkommen il Rotary-møte med noen "Rotary-drypp" som vanlig!

Kveldens 3-minutter:

Knut Syljuåsen hadde kveldens tre-minutter. Han hadde besøkt det nye kulturhuset på Hamar. Der så han at Pauline Hall, født i 1890 på Hamar, hadde fått en sal oppkalt etter seg. Hun var en kjent komponist som laget samtidsmusikk av litt spesiell karakter, mest av det atonale slaget. Som guttunge hadde han gjort tjenester for Pauline når hun oppholdt seg på hytta si ved et vann på fjellet. Han mente hytta muligens hadde vært enkel. Kanskje hadde hun fått inspirasjon til musikken når det dryppet fra lekke tak ned i bøtter av sink?


rapport fra komiteene:

Nan Inger, som er leder av komiteen for samfunnsprosjekter, rapportere fra deres arbeid og dagens status. Klubbens faste samfunnsprosjekter i dag er 1. Bidra til å gjøre Skibladner seilingsklar, 2. Parkvedlikehold på Eiktunet Museum, og 3. Vakt ved Frelsesarmeens julegryte. Ikke minst det sistnevnte prosjektet har vært meget vellykket og mange medlemmer har engasjert seg. Hun takket alle for innsatsen. 
Hun nevnte også flere nye prosjekter som kan være aktuelle for klubben. Flere prosjektideer har vært luftet og diskutert tidligere, - uten at det så langt er tatt noen beslutninger. Nan ønsker innspill til aktuelle prosjekter som kan tjene til å synliggjøre klubben i større grad.


x
Komitemøte, fra venstre: Georg B. Jenssen, Thor Åge Bergan, Peter Huuse og Ulf Jonsson.

Georg Jenssen, medlem av komiteen for vennskapsklubben Anyksciai i Litauen, ga oss en fin oversikt over bakgrunnen for valget av klubben i Litauen, samt vårt samarbeid og historie fram til i dag. 

Stor aktivitet og mye samkvem i de første årene: 2015 - 2019:
2015: Første møte i Anyksciai i september. Klubbene ble enige om å samarbeide om prosjekt rettet mor en fosterfamilie.
2016: Gjenvisitt i Gjøvik, mai. Planene for å støtte fosterfamilien ble fastlagt. Julesending fra Gjøvik og innkjøp av traktor mm.
2016: Medlemmer fra Anyksciai besøkte oss på Gjøvik. Mini Winter Games. Lefsebaking. Sosiale sammenkomster.
2018: Klubbmedlemmer fra Gjøvik RK besøkte Anyksciai. Innviet minnepark, 100-års markering. Sosiale sammenkomster.
2019: Medlemmer fra Anyksciai besøkte oss på Gjøvik. 17. mai feiring. Sosiale sammenkomster. Oppdatering prosjekt nr 3.

Felles samfunnsprosjekter som er gjennomført:
  1. Fosterfamilien. Julegaver, minitraktor, redskaper mm
  2. Ogeina's private skolefritidsordning. Gitt pengestøtte ved flere anledninger.
  3. Selvmordsforebyggende prosjekt i 11 kommuner i Litauen. Global Grant prosjekt over 2 år, finansiert med midler fra The Rotary Fondation. Prosjektet startet høsten 2018, og ble ferdigstilt og rapportert i 2021. Georg Jenssen og Bodil Sægrov bidro til styringen av prosjektet i den internasjonale prosjektkomiteen.
Grunnet pandemien har det vært liten aktivitet i perioden 2020 - 2023.

Nå er det aktuelt å ta opp igjen kontakten med vennskapsklubben. Vi har fått en invitasjon fra klubben i Anyksciai, om å besøke dem i tiden 1. - 4.  juni 2023. Georg viser til at noen har vært på besøk i Litauen mange ganger, - nå er det kanskje tid for at flere andre av klubbens medlemmer skal dra. Han lover gode opplevelser til en rimelig kostnad! Sekretær vil sende ut en "spørre-undersøkelse" for å lodde stemningen for å fortsette samarbeidet med vennskapsklubben. 
Invitasjonen/ foreløpig program for besøk i Anyksciai 1.-4. juni 2023 ligger her.

Ref.: Ole S. Foto: toosi

 
Egoforedrag ved jan erik skogen

16. september 2023

Egoforedrag ved jan erik skogen

Under klubbens møte 13. sept. fikk vi gleden av å få en fyldig presentasjon av medlem Jan Erik Skogen. Han har en imponerende meritt-liste fra arbeidsoppdrag i alle landsdeler i Norge, samt flere utenlandsopphold. Hyggelig at vi kunne bli bedre kjent!

Æille har et syskenbån på Gjøvik

12. september 2023

Æille har et syskenbån på Gjøvik

Den 6. september hadde klubben kaffemøte. Petter Børde fikk kunstneren Henning Olav Espedal Engelsen med seg i en utvidet 3-minutter, og slo til med interessant presentasjon av skisse til ny skulptur som vil løfte byen som turiststed. Høstet stor applaus!

Årsmøte (NR1) i gjøvik rotaryklubb

5. september 2023

Årsmøte (NR1) i gjøvik rotaryklubb

Etter siste revidering av klubbens vedtekter skal årsmøtet avholdes i to deler. Den 30. august var det klart for årsmøte, del 1, i klubben der Presidenten og hans styre la fram budsjett og aktivitetsplan for dette Rotaryåret. .

Tema Eiendom AS, - ved administrerende direktør

30. august 2023

Tema Eiendom AS, - ved administrerende direktør

Klubben hadde vært så heldig å få besøk av administrerende direktør i Tema Eiendom AS, Stian Molstadkroken, den 3. august. Han fortalte om bedriftens virksomhet. Flere spennende prosjekter er på gang, bl.a. ved skysstasjonen i Gjøvik!

Presidentens møte

29. august 2023

Presidentens møte

Gjøvik Rotaryklubbs nye president, Thor Åge Bergan, inviterte medlemmene til Presidentens møte der han både presenterte seg selv og fortalte om dette Rotaryårets tema og innhold. God start på Rotaryåret som ellers vil by på flere møter om årets hovedtema.

Første møte i rotaryåret 2023 - 2024

13. august 2023

Første møte i rotaryåret 2023 - 2024

President Thor Åge Bergan ønsket hjertelig velkommen til årets første møte i Gjøvik Rotaryklubb onsdag den 9. august i Mølla Selskapslokaler. Første møte var et tradisjonelt "snakke-og-drikke-kaffe-møte", - i tillegg til faste poster og noe Rotarystoff.

Nye medlemmer i Gjøvik Rotaryklubb

22. juni 2023

Nye medlemmer i Gjøvik Rotaryklubb

Onsdag 21. juni ønsket klubbens medlemmer tre nye velkommen til vårt aktive og trivelige sosiale klubbmiljø. Særdeles hyggelig at opptaket kunne foretas i forbindelse med presidentskiftet som alltid pleier å samle mange medlemmer ved vårsemesterets slutt.

Egoforedrag av Per Christian Markestad

1. juni 2023

Egoforedrag av Per Christian Markestad

Vårt forholdsvis nye medlem er 47 år, er gift og har to barn på hhv. 18 og 21 år.

Besøk på Industrimuseet og læringsfabrikken på Raufoss

25. mai 2023

Besøk på Industrimuseet og læringsfabrikken på Raufoss

Fra patroner til bildeler og romfart, - det er Museets historiefortelling i et nøtteskall. En imponerende historisk utstilling. Læringsfabrikken på Raufoss, i samarbeid med NCE Manufacturing, er unik. Her møter unge fagskolestudenter moderne teknologi.

Raufoss Industrier og NCE.

20. april 2023

Raufoss Industrier og NCE.

Kveldens foredragsholder var Erland Paulsrud og foredragets tittel var: Raufoss Industrier og NCE.

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Place content here

Møtearkivroterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...