Presidentens møte

Hele 28 forventningsfulle medlemmer var til stede da årets president Morten Samuelsen holdt sin "tiltredelsestale" på onsdag 12. august. Ingen ble skuffet etter å ha hørt hans tanker om fokusområder for klubbens aktiviteter, samt det varierte programmet.

Kveldens 3-minutter:Presidentens planer for klubbåret:

Presidenten åpnet med å referere valgspråket til Rotarys Internasjonale President, Mr Holger Knaack. Hans valgspråk for Rotaryåret er som kjent "Rotary Opens Opportunities". Morten utdypet det på denne måten:
Rotary åpner muligheter:
  • For deg som medlem
  • For Klubben
  • For lokalsamfunnet
  • For de som trenger vår hjelp - lokalt og globalt.
  • Rotary er så mye mer enn en trivelig møteplass!

Morten listet opp to fokusområder for klubbens arbeid i rotaryåret 2020 - 2021: Åpenhet og synlighet.
Mitt Rotary, - sa Morten -, er en åpen klubb, uten hemmeligheter og er åpen for mangfold.
Samtidig stilte han spørsmålet: ER det slik i virkeligheten, eller er det bare et drømmebilde han som president har dannet seg?
Når det gjelder synlighet, - når du får spørsmålet: HVEM eller HVA sier du at Rotary er? Kan vi være mer synlige? Hvordan kan vi være mer synlige? Kan det å bli mer synlige være positivt for rekrutteringen til klubben?

Morten utfordret medlemmene på klubbens relativt statiske prosjekt-portefølje, - skal vi fortsette med de faste prosjektene vi har i dag, eller skal vi bytte ut noen av dem. Det kom innspill under møtet som støtter tanken om endring av prosjekt-porteføljen.
Apropos synlighet. Presidenten har besøkt Rotary klubben på Lanzarote og opplevd Mat- og vinfestivalen som denne klubben holder hvert år. Kanskje ikke noe for oss! Men Morten hadde oppvisning for oss med flott caps og skulderveske med logo ervervet på Lanzarote!
Presidenten lovte at de tradisjonelle klubb-arrangementene vil bli holdt i år også. Så det blir altså skalldyraften likevel, selv om presidenten har utfordret oss på endringsvilligheten rundt slike arrangementer! Verdens poliodag skal også markeres. Han lovte oss mange interessante egoforedrag og andre gode foredrag dette klubbåret.

70-års jubileum i 2021:

Gjøvik Rotaryklubb ble stiftet 27. april 1951. Morten stilte oss noen spørsmål under "Presidentens møte", bl.a. om vi skal lage jubileumsfest og slå på "stortromma". Svarene han fikk i retur var et unisont ja! Derfor blir det en større 70-års feiring neste år!
Dette betyr at det allerede nå bør oppnevnes en arrangementskomite som starter planleggingen umiddelbart!

Morten hadde gjort grundige undersøkelser i forkant av møtet, - slik at han til og med kunne presentere en quis for medlemmene. Ikke alle kunne besvare like godt! Dette er jo 70 år gammel historie. 
Morten hadde klart å få hånd om et eksemplar av innbydelsen til charterfesten, med meny og det hele! Stilig! 
Nå gleder vi oss til jubileet!

reise til convention, housten 2022?

For noen år siden deltok et par av klubbens medlemmer på en Rotary verdenskongress, - på fagspråket bare benevnt Convention. En av disse medlemmene heter Ragnar og var så begeistret da han kom hjem at han uttalte følgende bevingede ord: "En har ikke opplevd Rotary før en har vært på et Convention!"

President Morten har latt seg inspirere av dette utsagnet. Han foreslo derfor at flere av medlemmene i klubben burde planlegge for å dra til Convention i Housten i 2022.
Erfaringen tilsier at det blir knapphet på hotellrom mv, slik at planleggingen for reise og deltakelse bør starte straks! Spennende initiativ!

Tekst og foto: toosi 
Egoforedrag samlet "stinn brakke"!

15. september 2020

Egoforedrag samlet "stinn brakke"!

Mølla var stedet 9. september. Vårt faste møtelokale var helt fullt av forventningsfulle medlemmer da vårt nye medlem Nan Inger holdt sitt egoforedrag. Hun skuffet ikke. Med sin åpenhet fortalte hun med innlevelse, humor og alvor om sitt liv. Imponerende!

Poliovirus er utryddet i Afrika

11. september 2020

Poliovirus er utryddet i Afrika

Endelig kan vi gratulere Afrika der polioviruset nå er utryddet. Rotarys globale hovedprosjekt er "Polio Pluss" der målet er å utrydde sykdommen polio over hele verden. Som rotarianere er vi glade og stolte over å ha bidratt til å nå denne milepælen!

Kaffemøte med reisebrev

10. september 2020

Kaffemøte med reisebrev

Kaffemøtene åpner tid for den gode samtalen! Under kaffemøtet den 2. september var det svært godt oppmøte. I tillegg til den tradisjonelle 3-minutter'n fikk vi også et fyldig reisebrev fra Færøyene!

Brenneriene på Toten

10. september 2020

Brenneriene på Toten

Ole Anton Hoel var foredragsholder 26. august. Han ga oss hele historien til spritbrenneriene på Toten. Fantastisk interessant å høre hvordan skiftende tider og rammebetingelser innvirket på brenneriaktiviteten. Helt fra svartedauen til dagens pandemi!

Egoforedrag ved Arild Johannessen

10. september 2020

Egoforedrag ved Arild Johannessen

Hovedpost under klubbens møte den 19. august var egoforedrag ved vårt relativt "ferske" medlem Arild Johannessen. Det var mange frammøtte medlemmer. Spennende å høre historien til medlemmene i klubben, og svært hyggelig å bli bedre kjent med Arild!

Presidentens møte

3. september 2020

Presidentens møte

Hele 28 forventningsfulle medlemmer var til stede da årets president Morten Samuelsen holdt sin "tiltredelsestale" på onsdag 12. august. Ingen ble skuffet etter å ha hørt hans tanker om fokusområder for klubbens aktiviteter, samt det varierte programmet.

Høstens program Gjøvik Rotary

17. august 2020

Høstens program Gjøvik Rotary

Da er høstens program klart. Programkomiteen med Bjørn Blichfeldt i spissen har gjort en formidabel jobb! Bare noen få detaljer mangler. Eventuelle endringer vil komme under "Klubbkalender" og vil også bli meddelt pr mail til alle medlemmer.

Rotarysesongen er i gang

6. august 2020

Rotarysesongen er i gang

Sesongens første møte i kveld 5. august. Ny president Morten H. Samuelsen åpnet sitt første møte, og ønsket de fremmøtte medlemmene velkommen. Treminutter ble holdt av Finn Rønning som fortalte om Mormonernes vandring til Lake Valley på 1800 tallet.

Styret i Gjøvik Rotary 2020-2021

6. august 2020

Styret i Gjøvik Rotary 2020-2021

Oversikt over hvem som er i styret 2020-2021. Se også mer info under KLUBBEN, hvor du finner plansjen over STYRET i større versjon.

Ny organisasjon for 2020-2021.

5. august 2020

Ny organisasjon for 2020-2021.

Klubbens nye organisasjon, med Morten som president. Se også mer info under KLUBBEN, hvor ORGANISASJONEN fremkommer i større versjon. Under KLUBBEN kan du også se hvilken KOMITE du er satt opp i.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

BEDRIFTSBESØK I GJØVIK KIRKE.
30. sep. 2020, 18.30 - 19.30

Sogneprest JACKEN NYHUS forteller oss kirkebygget, ...

SKALLDYRAFTEN
7. okt. 2020, 18.00 - 22.00

Festkomiteen inviterer til tradisjonell skalldyraf ...

Dugnad og omvisning på Eiktunet
14. okt. 2020, 17.00 - 20.00

Vi møtes på Eiktunet, onsdag 14 oktober kl 1700. F ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...