Kaffemøte med highlights fra vennskapet med Anyksciai Rotary

Hyggelig kaffemøte med livlig prat rundt bordene, og den siste halvtimen, - Georgs svært interessant oppsummering av 5 års vennskap med rotaryklubben Anyksciai i Litauen. Det selvmordsforebyggende prosjektet er i denne sammenhenhgen et aktuelt tema!

Under kaffemøtet på onsdag 30. oktober kunne president Nils Terje ønske mange "gamle" medlemmer velkommen, men han var særlig glad for å ønske tre reflektanter velkommen i laget.

Georg Jenssen ga oss highlights i ord og bilder fra den spede starten på vennskapet med rotaryklubben Anyksciai i Litauen for 5 år siden og fram til idag. Det har vært mange fine opplevelser i disse årene. Mange av våre medlemmer har besøkt klubben i Litauen. Og mange fra vennskapsklubben har besøkt oss i Gjøvik, sist under 17. maifeiringen 2019. Vår klubb har bidratt til flere store og små humanitære hjelpeprosjekter i nærområdet til vennskapsklubben, samt at vi har vært delaktig under deres markering av 100 års frihet fra Russaland, - dvs den første i 1918. Mer om dette kan leses her på hjemmesiden, se under fanen Frendship Club.

Georg oppsummerte også hvordan det store "Global Grant" prosjektet med selvmordsforebyggende arbeid i 11 kommuner i Litauen ble startet.
Fra vår klubb er Bodil Hagen Sægrov innvolvert i komitearbeid som omfatter helsesiden, mens Georg bidrar med sin kompetanse på prosjektstyring og økonomi. Men det treng en ildsjel som står bak det hele, som Georg sa. Det er Dr. Vygintas Grinis. Rotary International/ Rotaryfondet har bidratt til finansieringen med 91.700 USD over løpetiden på 2 år. Vi håper at prosjektet bidrar til å redusere den alt for høye selvmordsraten som landet sliter med i dag. Georg kunne også fortelle at prosjektet allerede har gitt ringvirkninger på nasjonalt plan i Litauen, da staten Litauen nå er i gang med egne tiltak mot selvmord, - og de benytter da både fagfolkene i "Rotary-prosjektet" og de tiltaksmodellene som er utviklet for prosjektet.

Rotary - stoff:3 - minutter'n:
 
Presidentskifte - Morten Samuelsen overtar roret for 2020/ 21

20. juni 2020

Presidentskifte - Morten Samuelsen overtar roret for 2020/ 21

Onsdag den 17.juni holdt rotaryklubben sin tradisjonelle sommeravslutning med grilling og presidentskifte. Nils Terje Haavi ble takket av som president, mens Morten Samuelsen nå tar over klubba for året 2020 / 2021.

Fem nye medlemmer ønsket velkommen

20. juni 2020

Fem nye medlemmer ønsket velkommen

I løpet av vårsemesteret har Gjøvik Rotaryklubb fått 5 nye medlemmer. Denne gledelige begivenheten ble behørig markert under sommeravslutningen siste onsdag på Mølla.

Oppslag om Gjøvik Rotaryklubbs dugnad på Skibladner

17. juni 2020

Oppslag om Gjøvik Rotaryklubbs dugnad på Skibladner

I dagens utgave av Gjøviks Blad får Gjøvik Rotaryklubb mye spalteplass og masse bildedokumentasjon grunnet den innsatsen vi gjør for å støtte driften av skibladner. "Vasket hele Skibladner før årets sesongstart" - er deres oppslag.

Skibladner klargjøres til seiling på Mjøsa

13. juni 2020

Skibladner klargjøres til seiling på Mjøsa

Gjøvik Rotaryklubb "satte alle kluter til" på onsdag 10. juni ombord i Skibladner, - for å bidra til at den stolte skuta blir rengjort og seilingsklar til sesongen starter. Hele 16 medlemmer stilte med bøtter, kluter og skrubb!

Alt ble totalt uforutsigbart- da koronaviruset slo til

5. juni 2020

Alt ble totalt uforutsigbart- da koronaviruset slo til

Vårt klubbmedlem Lasse Rindahl fortalte om sine opplevelser i inn og utland som medarbeider i Mustad Autoline da koronaviruset slo til. Hans beskrev en situasjon der alt pluteslig ble totalt uforutsigbart.

Hvordan framstille biodisel - hva er vitsen?

29. mai 2020

Hvordan framstille biodisel - hva er vitsen?

Kjell Rudlang tok oss med på et tilbakeblikk og oppdatering om hva biodisel egentlig er, og hva slags nytte denne har i sammenheng med CO2 og de målene som er satt for å redusere utslipp. Interessant og tankevekkende innlegg!

Konsulentbransjen lite merket av koronakrisen

26. mai 2020

Konsulentbransjen lite merket av koronakrisen

Til klubbens møte på Mølla onsdag 20. mai kunne president Nils Terje Haavi ønske hele 20 medlemmer velkommen. Kveldens 3-minutter og hovedpost var ved Bjarne Palm som fortalte om konsulentbransjens utfordringer under samfunnets nedstegning.

Internasjonal forretningsdrift i Koronatider

14. mai 2020

Internasjonal forretningsdrift i Koronatider

Presidenten innledet og oppsummerte spillereglene for Rotarymøtene inntil videre.
Inge E. Opheim fra SteerTec Raufoss ga et innblikk i hva som skjer med leverandørindustrien til tyske bilfabrikker denne våren.

Forretningsdrift med koronastopp

6. mai 2020

Forretningsdrift med koronastopp

Gjøvik Rotaryklubb "holder hjulene igang" ved at egne medlemmer stiller opp med foredrag om aktuelle emner. Deretter legger vi umiddelbart ut en fersk video på Facebook og hjemmesiden. Peter Huuse fortalt den 6. mai om forretningslivet etter 12. mars.

Rotarymøte uke 18, 2020, som video-opptak!

29. april 2020

Rotarymøte uke 18, 2020, som video-opptak!

Gjøvik Rotaryklubb gjenopptar aktiviteten etter de første ukene med koronanedstengning og en hyttefri påske! Tirsdag 28. april ønsket presidenten 4 andre medlemmer fra årets styre velkommen til møte. Alt ble videofilmet og deles med medlemmene her!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...