Leserbrev: ikke glem ukraina!!

Presidentene i Rotary-klubbene Raufoss, Østre Toten, Hunn/Gjøvik og Gjøvik har sent et leserbrev til Oppland Arbeiderblad som kom på trykk i nettutgaven av OA den 13. desember. Samme dag som president Zelenskyj besøker Oslo! Leserbrevets tittel: Ikke glem Ukraina!  

LESERBREV: Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

IKKE GLEM UKRAINA!

Snart ti år etter Russlands okkupasjon av Krim, og over 650 dager siden angrepet på Ukraina, går millioner av mennesker i Ukraina sin andre krigsvinter i møte. Vinteren for ett år siden konsentrerte russerne sine angrep mot kritisk infrastruktur som blant annet kraftverk, gass- og elektrisitetsforsyningen. Resultatet var at sykehus, skoler, sykehjem og boliger mistet livsviktig energi i ukevis. Rotary-klubber i Norge svarte med å skaffe mer enn 500 generatorer som ble sendt til de områdene i Ukraina hvor behovet var størst. Utplasseringen skjedde i nært samarbeid mellom norske og ukrainske Rotary-klubber.

Rotary-klubbene i Norge samarbeider fortsatt tett med våre vennskapsklubber i Ukraina og landets helsemyndigheter. Denne høsten har våre ukrainske venner spesielt etterlyst hjelp til å skaffe mobile akutt-klinikker som kan brukes nær fronten øst og sør i Ukraina. Disse klinikkene vil være selvforsynte med strøm og renset vann, og ha komplett utstyr for akutt kirurgi, tannklinikk og kvinnehelse.
Hver klinikk koster cirka 450.000 kroner. Hittil har norske Rotary-klubber og -distrikter finansiert ni mobile akutt-klinikker med innsamlede midler, klubbenes bidrag og Rotarys internasjonale fond. Rotary-klubber i andre land bidrar også til anskaffelsene. Flere enheter er allerede i full drift og gir kjærkommen helsehjelp i områder der sykehusene er bombet og ødelagt. Rotary i Ukraina har en avtale med helsemyndighetene i landet om å skaffe inntil 100 mobile akutt-klinikker i løpet av 2023 og 2024.

Vi i våre lokale Rotary-klubber har engasjert oss sterkt for å hjelpe den krigsrammede befolkningen i Ukraina. Ukraina trenger vår hjelp nå! Rotary-klubbenes støtte til Ukraina fortsetter gjennom vårt viktige arbeid for å skaffe penger til flere mobile akutt-klinikker.
Vi lever i en urolig tidsepoke, og Ukrainas befolkning er ikke de eneste som trenger vår hjelp og solidaritet. Men deres kamp for frihet er også vår kamp for demokrati i vår del av verden. Derfor må vi ikke glemme Ukraina, men fortsette å støtte Ukrainas befolkning på alle måter. Alle som ønsker kan bidra!

Det kan leses mer om Rotarys humanitære prosjekter på våre hjemmesider.

Wenche Aamodt Furuseth, President Raufoss Rotaryklubb, 
Heidi Røsdal, President Hunn/Gjøvik Rotaryklubb, 
Bjørn Terje Molteberg, President Østre Toten Rotaryklubb,  
Thor Aage Bergan, President Gjøvik Rotaryklubb

HELSEHJELP: Disse mobile akutt-klinikkene redder hver dag liv tett ved frontlinjene. Sykepleier Oksana Gaydash og kirurg Andriiy Kavalenko sier at de mobile klinikkene er til uvurderlig hjelp. Foto fra Dnipro i Øst-Ukraina. Foto: Rotary Norge.


 
Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

18. april 2024

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

Høsten 2023 fikk Jon Fosse Nobels litteraturpris. Da var det mange ti-år siden sist en norsk forfatteren fikk denne hederen. Men hvorfor fikk Jon Fosse prisen? Det kunne Kjell Nygård fortelle oss alt om i et meget engasjerende foredrag.

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

22. mars 2024

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

Kveldens hovedpost var ved Vibeke Askevold som er Markedssjef for CC Eiendom AS og Leder for CC Markedsteam. Hun ga oss et meget interessant og engasjerende foredrag om kjøpesenterdrift. Hun ble da også bombadert med spørsmål fra tilhørerne!

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

15. februar 2024

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

TRF (The Rotary Foundation), Rotary-fondet, er organisasjonens sentrale og svært viktige fond. Hvert år betaler vi inn midler til dette fondet, og senere kan klubbene søke om midler til å finansiere større prosjekter. Fondet har gjennom årene betydd mye!

Kaffemøte med Rotarystoff

8. februar 2024

Kaffemøte med Rotarystoff

God oppslutning om klubbmøtet på onsdag 7. februar. Dette var et kaffemøte med Rotarystoff.

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

31. januar 2024

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

Besøk av Stortingsrepresentan Anne Karin Jønes (H) og refleksjoner rundt arbeidet på Stortinget

17. januar 2024

Klubmøte - Kirkens SOS

Morten Samuelsen holdt et meget interessant og gripende foredrag om Kirkens SOS

3. januar 2024

Klubbmøte - Norges forsvarsattache i Moskva Øystein Limoseth

Øystein kom til Moskva som norsk militør attache sommerne 2022

20. desember 2023

Julemøte med lefse

Tradisjonen tro Enger stile med ferske lefser til julemøtet!

Leserbrev: ikke glem ukraina!!

13. desember 2023

Leserbrev: ikke glem ukraina!!

Presidentene i Rotary-klubbene Raufoss, Østre Toten, Hunn/Gjøvik og Gjøvik har sent et leserbrev til Oppland Arbeiderblad som kom på trykk i nettutgaven av OA i dag den 13. desember. Publisering samme dag som president Zelenskyj besøker Oslo.

Gjøvik Rotaryklubb holder grytevakt

10. desember 2023

Gjøvik Rotaryklubb holder grytevakt

For medlemmene i Gjøvik Rotaryklubb er det en viktig førjulstradisjon å stille som vakter for Frelsesarmeens julegryte. Rotaryklubben bidrar derfor i hele advenstiden også i år, både ved Coop-Extra på Kallerud og på CC i Gjøvik sentrum.

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Plasser innhold her

Møtearkiv fra
før August 2022roterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...