Guvernørbesøk med inspirerende foredrag

Mange medlemmer var tilstede da distriktsguvernør Anders Andersson besøkte klubben. Det er hyggelig med besøk, - og i tillegg ga han oss et flott og inspirerende foredrag. Kanskje "the best guvernørforedrag ever" var det flere av medlemmene som mente!


Distriktsguvernøren og assisterende guvernør hadde et møte med klubbens styre før det ordinære klubbmøtet. Fra v. sekretær Nils Terje Haavi, Distriktsguvernør Anders Andersson, styremedlem Berit Brenni, assisterende guvernør Arild J. Evensen, neste års president Rune Skybak, styremedlem Iver Jensen, kasserer Kjell Rudlang, president Thor Åge Bergan og siste års president Jørn Wroldsen. Styremedlem Pål Vist var ikke til stede.

Møte i gjøvik rotaryklubb:

President Thor Åge Bergan ledet kveldens møte og kunne ønske velkommen til distriktsguvernøren, assisterende guvernør og mange klubbmedlemmer.

3-minutter'n:

Kveldens 3-minutter var ved Ulf Jonsson. Han tok utgangspunkt i den økende voldskriminaliteten i Sverige med gjengoppgjør, skyting og sprengninger. I løpet av siste året har det vært minst en skyteepisode pr uke. Det er dette som er blitt omtalt som svenske tilstander her i Norge. Og på toppen av det hele, angrepet og drapet på svenske fotballsupportere i Belgia nylig.

Ulf snakket om ha svensk pass i lommen. Det føles ikke alltid så trygt i dag, - måtte han innrømme. Og snart er det OL i Paris. Ulf har en datter som arbeider i "Leger uten grenser" og hun reiser mye. Kanskje kunne det være en ide å ha norsk pass, mente han. Dessuten er norske pass gyldige i hele 10 år mens svenske må fornyes etter 5 år. Donald Trump spurte i sin tid,  "What's happening in Sweden?", - og med god grunn!

Distriktsguvernørens foredrag:

I sin hilsen til klubben og under sitt foredrag belyste distriktsguvernøren mange aktuelle saker, herunder også saker som Rotary som organisasjon brenner for. Han tok utgangspunkt i forhold som er krevende i vårt daglige liv og verdenssamfunnet generelt, det være seg kriger, religiøs fanatisme, klimautfordringer, terrorisme, flyktninger og integrering, trusler og hat på sosiale medier, høye energi- og matpriser, samt høye renter! Rotarys verdenspresident har som valgspråk "Å skape håp i verden". Rotary kan gi sterke bidrag til dette gjennom sin innsats lokalt og globalt, sa distriktsguvernøren.Distriktsguvernøren trakk også fram positive sider ved samfunnsutviklingen, samt områder der Rotary gjør en viktig innsats. 
Rotarys innsats for å utrydde Polio er et slikt område. Dette er Rotarys hovedprosjekt på helsesektoren. Sammen med de andre aktørene i dette prosjektet er vi nå svært nær å kunne lykkes. 
Når dette skjer vil det skrives historie, - dette vil bli en verdensbegivenhet. Distriktsguvernøren uttrykte bekymring over at Rotary-klubbenes bidrag og innbetalinger til The Rotary Foundation (TRF) og PolioPluss har blitt mindre i de siste årene. 

Det er svært viktig at vi holder fokus og fortsetter å bidra til finansieringen av innsatsen, sa distriktsguvernøren.

Distriktsguvernøren fortalte også om den løpende innsamlingen til mobile nødhjelpsklinikker til Ukraina. Han var svært fornøyd med at Rotary i Norge (alle 6 distriktene samarbeider) allerede har klart å finansiere 10 stk mobile nødhjelpsklinikker som hver har en kostnad på ca 450.000 kroner. Og han oppfordret oss til å fortsette innsatsen. Ukraina trenger fortsatt vår hjelp!

Distriktsguvernør Anders Andersson avsluttet sitt foredrag med å utdele Paul Harris Fellow Recognition (PHF) til Ragnar Enger.              Mer om dette i eget oppslag her på hjemmesiden!

Tekst og foto: toosi

 
Sommeravslutning med presidentskifte

20. juni 2024

Sommeravslutning med presidentskifte

Gjøvik Rotaryklubb hadde grillaften med sommeravslutning den 19. juni. Samtidig ble det gjennomført presidentskifte. I en høytidelig del av møtet overrakte president Thor Åge Bergan klubbe og presidentkjede til påtroppende klubbpresident Rune Skybak.

GOBB - Gjøvik og Omland BoligByggelag - ved Tom Søgaard

26. mai 2024

GOBB - Gjøvik og Omland BoligByggelag - ved Tom Søgaard

Den 22. mai fikk vi et engasjerende foredrag av administrerende direktør Tom Søgaard i Gjøvik og Omland BoligByggelag. Det var godt oppmøte og mange spørsmål ble stilt til foredragsholderen.

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

18. april 2024

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

Høsten 2023 fikk Jon Fosse Nobels litteraturpris. Da var det mange ti-år siden sist en norsk forfatteren fikk denne hederen. Men hvorfor fikk Jon Fosse prisen? Det kunne Kjell Nygård fortelle oss alt om i et meget engasjerende foredrag.

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

22. mars 2024

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

Kveldens hovedpost var ved Vibeke Askevold som er Markedssjef for CC Eiendom AS og Leder for CC Markedsteam. Hun ga oss et meget interessant og engasjerende foredrag om kjøpesenterdrift. Hun ble da også bombadert med spørsmål fra tilhørerne!

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

15. februar 2024

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

TRF (The Rotary Foundation), Rotary-fondet, er organisasjonens sentrale og svært viktige fond. Hvert år betaler vi inn midler til dette fondet, og senere kan klubbene søke om midler til å finansiere større prosjekter. Fondet har gjennom årene betydd mye!

Kaffemøte med Rotarystoff

8. februar 2024

Kaffemøte med Rotarystoff

God oppslutning om klubbmøtet på onsdag 7. februar. Dette var et kaffemøte med Rotarystoff.

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

31. januar 2024

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

Besøk av Stortingsrepresentan Anne Karin Jønes (H) og refleksjoner rundt arbeidet på Stortinget

17. januar 2024

Klubmøte - Kirkens SOS

Morten Samuelsen holdt et meget interessant og gripende foredrag om Kirkens SOS

3. januar 2024

Klubbmøte - Norges forsvarsattache i Moskva Øystein Limoseth

Øystein kom til Moskva som norsk militør attache sommerne 2022

20. desember 2023

Julemøte med lefse

Tradisjonen tro Enger stile med ferske lefser til julemøtet!

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Plasser innhold her

Møtearkiv fra
før August 2022roterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...