Presidentens møte

Gjøvik Rotaryklubbs nye president, Thor Åge Bergan, inviterte medlemmene til Presidentens møte der han både presenterte seg selv og fortalte om dette Rotaryårets tema og innhold. God start på Rotaryåret som ellers vil by på flere møter om årets hovedtema.

President Thor Åge Bergan ønsker 33 medlemmer velkommen til Presidentens møte, og startet med å gratulere medlemmer som har hatt gebursdag i de siste ukene. Deretter tok han opp endel Rotarystoff:
  • Han minnet om Distriktskonferansen i Charlottenberg 22. -24. september. Oppfordret til å delta! Foreløpig er President Thor Åge og Jørn med partnere påmeldt. Påmeldingsfrist 1. september. Påmelding via sekretær Nils Terje, eller utsendt link.
  • Valgprosessen fram mot distriktsguvernør 2026-27 har startet. Vi kan komme med individuelle forslag som vil bli behandlet av styret. Morten Samuelsen har sagt seg villig til å stille.

3 - minutter`n:

Kveldens 3-minutter var ved Bjørn Blichfeldt.

Bjørn holdt et meget interessant foredrag om Skibladner og den økonomiske situasjonen. Etter to år med pandemi der de ikke hadde charter og meget begrenset rutetrafikk, og stort maskinhavari i 2022 var håpet at 2023 endelig skulle bli normal. 
Det er lenge siden skuta har vært i så god teknisk stand, men atter en gang møtte de motgang, denne gang flom som kommer til å ødelegge mye av denne sommeren også. Skibladner har jobbet hardt inn mot myndigheter for å få økt det statlige bidraget fra 2 til 5 mill kr /år. Dette er ennå ikke på plass, men de har håp om at dette kommer på plass.


Styret i Gjøvik Rotaryklubb for 2023 - 2024 ble presentert av Presidenten:


Fra v.: Fredrik Andre Lykken, Rune Skybak, Berit Brenni, Thor Åge Bergan, Nils Terje Haavi, Iver Jensen og Pål Vist. Past president Jørn Wroldsen var ikke tilstede da foto ble tatt. 

Presidentens tale:

Thor Åge viste en video fra Rotary Internationals president Gordon R. McInally. Hans motto for sitt presidentskap er “Create Hope In the World.”

McInally er fra Scotland, og er tidligere tannlege. Han vil ha fokus på tre områder:

  •         Psykisk helse
  •          Bygge fred gjennom utveksling
  •          «kvinnekamp» (Empower women and girls)

Thor Åge fortsatte med å snakke om Rotary Foundation. For Rotaryåret 2021/22 samlet Rotary Foundation in 3,3 milliarder kroner som er blitt brukt på internasjonale prosjekter, i tillegg har distrikter og klubber samlet inn betydelige midler til lokale prosjekter

Presentasjon av vår nye klubbpresident, Thor Åge Bergan:

Thor Åge holdet en humoristisk presentasjon av seg selv. Oppvokst i Skien i en kjøpmannsfamilie, men forstod tidlig at han ikke ville bringe tradisjonen videre.  Har alltid hatt stor interesse for språk, og ble utdannet lektor i filologi i 1973. 

Første jobb ble i Mosjøen, så Narvik, inntil familien flyttet til Gjøvik i 1979. Har siden vært lektor ved Gjøvik Tekniske Fagskole, til tross for at han ikke beskriver seg selv som særlig «handy».

Beskriver seg som familiemann og har et nært forhold til familien. Er interessert i sport, og spilte fotball på jr.-laget til Odd inntil skade stoppet idrettskarrieren. Er samfunnsinteressert, men ikke politisk engasjert. Har tidligere vært president og Distriktsguvernør i Gjøvik Y’s Men forening på Ynglingen

Referat: Pål Vist. Foto: Pål Vist og toosi

 
Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

18. april 2024

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

Høsten 2023 fikk Jon Fosse Nobels litteraturpris. Da var det mange ti-år siden sist en norsk forfatteren fikk denne hederen. Men hvorfor fikk Jon Fosse prisen? Det kunne Kjell Nygård fortelle oss alt om i et meget engasjerende foredrag.

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

22. mars 2024

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

Kveldens hovedpost var ved Vibeke Askevold som er Markedssjef for CC Eiendom AS og Leder for CC Markedsteam. Hun ga oss et meget interessant og engasjerende foredrag om kjøpesenterdrift. Hun ble da også bombadert med spørsmål fra tilhørerne!

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

15. februar 2024

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

TRF (The Rotary Foundation), Rotary-fondet, er organisasjonens sentrale og svært viktige fond. Hvert år betaler vi inn midler til dette fondet, og senere kan klubbene søke om midler til å finansiere større prosjekter. Fondet har gjennom årene betydd mye!

Kaffemøte med Rotarystoff

8. februar 2024

Kaffemøte med Rotarystoff

God oppslutning om klubbmøtet på onsdag 7. februar. Dette var et kaffemøte med Rotarystoff.

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

31. januar 2024

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

Besøk av Stortingsrepresentan Anne Karin Jønes (H) og refleksjoner rundt arbeidet på Stortinget

17. januar 2024

Klubmøte - Kirkens SOS

Morten Samuelsen holdt et meget interessant og gripende foredrag om Kirkens SOS

3. januar 2024

Klubbmøte - Norges forsvarsattache i Moskva Øystein Limoseth

Øystein kom til Moskva som norsk militør attache sommerne 2022

20. desember 2023

Julemøte med lefse

Tradisjonen tro Enger stile med ferske lefser til julemøtet!

Leserbrev: ikke glem ukraina!!

13. desember 2023

Leserbrev: ikke glem ukraina!!

Presidentene i Rotary-klubbene Raufoss, Østre Toten, Hunn/Gjøvik og Gjøvik har sent et leserbrev til Oppland Arbeiderblad som kom på trykk i nettutgaven av OA i dag den 13. desember. Publisering samme dag som president Zelenskyj besøker Oslo.

Gjøvik Rotaryklubb holder grytevakt

10. desember 2023

Gjøvik Rotaryklubb holder grytevakt

For medlemmene i Gjøvik Rotaryklubb er det en viktig førjulstradisjon å stille som vakter for Frelsesarmeens julegryte. Rotaryklubben bidrar derfor i hele advenstiden også i år, både ved Coop-Extra på Kallerud og på CC i Gjøvik sentrum.

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Plasser innhold her

Klubbens møter denne måneden

Medlemsmøte

2024-05-22 18:30 - 19:30

Medlemsmøte

2024-05-29 18:30 - 19:30

Møtearkiv fra
før August 2022roterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...