Presidentens møte

Gjøvik Rotaryklubbs nye president, Thor Åge Bergan, inviterte medlemmene til Presidentens møte der han både presenterte seg selv og fortalte om dette Rotaryårets tema og innhold. God start på Rotaryåret som ellers vil by på flere møter om årets hovedtema.

President Thor Åge Bergan ønsker 33 medlemmer velkommen til Presidentens møte, og startet med å gratulere medlemmer som har hatt gebursdag i de siste ukene. Deretter tok han opp endel Rotarystoff:
  • Han minnet om Distriktskonferansen i Charlottenberg 22. -24. september. Oppfordret til å delta! Foreløpig er President Thor Åge og Jørn med partnere påmeldt. Påmeldingsfrist 1. september. Påmelding via sekretær Nils Terje, eller utsendt link.
  • Valgprosessen fram mot distriktsguvernør 2026-27 har startet. Vi kan komme med individuelle forslag som vil bli behandlet av styret. Morten Samuelsen har sagt seg villig til å stille.

3 - minutter`n:

Kveldens 3-minutter var ved Bjørn Blichfeldt.

Bjørn holdt et meget interessant foredrag om Skibladner og den økonomiske situasjonen. Etter to år med pandemi der de ikke hadde charter og meget begrenset rutetrafikk, og stort maskinhavari i 2022 var håpet at 2023 endelig skulle bli normal. 
Det er lenge siden skuta har vært i så god teknisk stand, men atter en gang møtte de motgang, denne gang flom som kommer til å ødelegge mye av denne sommeren også. Skibladner har jobbet hardt inn mot myndigheter for å få økt det statlige bidraget fra 2 til 5 mill kr /år. Dette er ennå ikke på plass, men de har håp om at dette kommer på plass.


Styret i Gjøvik Rotaryklubb for 2023 - 2024 ble presentert av Presidenten:


Fra v.: Fredrik Andre Lykken, Rune Skybak, Berit Brenni, Thor Åge Bergan, Nils Terje Haavi, Iver Jensen og Pål Vist. Past president Jørn Wroldsen var ikke tilstede da foto ble tatt. 

Presidentens tale:

Thor Åge viste en video fra Rotary Internationals president Gordon R. McInally. Hans motto for sitt presidentskap er “Create Hope In the World.”

McInally er fra Scotland, og er tidligere tannlege. Han vil ha fokus på tre områder:

  •         Psykisk helse
  •          Bygge fred gjennom utveksling
  •          «kvinnekamp» (Empower women and girls)

Thor Åge fortsatte med å snakke om Rotary Foundation. For Rotaryåret 2021/22 samlet Rotary Foundation in 3,3 milliarder kroner som er blitt brukt på internasjonale prosjekter, i tillegg har distrikter og klubber samlet inn betydelige midler til lokale prosjekter

Presentasjon av vår nye klubbpresident, Thor Åge Bergan:

Thor Åge holdet en humoristisk presentasjon av seg selv. Oppvokst i Skien i en kjøpmannsfamilie, men forstod tidlig at han ikke ville bringe tradisjonen videre.  Har alltid hatt stor interesse for språk, og ble utdannet lektor i filologi i 1973. 

Første jobb ble i Mosjøen, så Narvik, inntil familien flyttet til Gjøvik i 1979. Har siden vært lektor ved Gjøvik Tekniske Fagskole, til tross for at han ikke beskriver seg selv som særlig «handy».

Beskriver seg som familiemann og har et nært forhold til familien. Er interessert i sport, og spilte fotball på jr.-laget til Odd inntil skade stoppet idrettskarrieren. Er samfunnsinteressert, men ikke politisk engasjert. Har tidligere vært president og Distriktsguvernør i Gjøvik Y’s Men forening på Ynglingen

Referat: Pål Vist. Foto: Pål Vist og toosi

 
Egoforedrag ved jan erik skogen

16. september 2023

Egoforedrag ved jan erik skogen

Under klubbens møte 13. sept. fikk vi gleden av å få en fyldig presentasjon av medlem Jan Erik Skogen. Han har en imponerende meritt-liste fra arbeidsoppdrag i alle landsdeler i Norge, samt flere utenlandsopphold. Hyggelig at vi kunne bli bedre kjent!

Æille har et syskenbån på Gjøvik

12. september 2023

Æille har et syskenbån på Gjøvik

Den 6. september hadde klubben kaffemøte. Petter Børde fikk kunstneren Henning Olav Espedal Engelsen med seg i en utvidet 3-minutter, og slo til med interessant presentasjon av skisse til ny skulptur som vil løfte byen som turiststed. Høstet stor applaus!

Årsmøte (NR1) i gjøvik rotaryklubb

5. september 2023

Årsmøte (NR1) i gjøvik rotaryklubb

Etter siste revidering av klubbens vedtekter skal årsmøtet avholdes i to deler. Den 30. august var det klart for årsmøte, del 1, i klubben der Presidenten og hans styre la fram budsjett og aktivitetsplan for dette Rotaryåret. .

Tema Eiendom AS, - ved administrerende direktør

30. august 2023

Tema Eiendom AS, - ved administrerende direktør

Klubben hadde vært så heldig å få besøk av administrerende direktør i Tema Eiendom AS, Stian Molstadkroken, den 3. august. Han fortalte om bedriftens virksomhet. Flere spennende prosjekter er på gang, bl.a. ved skysstasjonen i Gjøvik!

Presidentens møte

29. august 2023

Presidentens møte

Gjøvik Rotaryklubbs nye president, Thor Åge Bergan, inviterte medlemmene til Presidentens møte der han både presenterte seg selv og fortalte om dette Rotaryårets tema og innhold. God start på Rotaryåret som ellers vil by på flere møter om årets hovedtema.

Første møte i rotaryåret 2023 - 2024

13. august 2023

Første møte i rotaryåret 2023 - 2024

President Thor Åge Bergan ønsket hjertelig velkommen til årets første møte i Gjøvik Rotaryklubb onsdag den 9. august i Mølla Selskapslokaler. Første møte var et tradisjonelt "snakke-og-drikke-kaffe-møte", - i tillegg til faste poster og noe Rotarystoff.

Nye medlemmer i Gjøvik Rotaryklubb

22. juni 2023

Nye medlemmer i Gjøvik Rotaryklubb

Onsdag 21. juni ønsket klubbens medlemmer tre nye velkommen til vårt aktive og trivelige sosiale klubbmiljø. Særdeles hyggelig at opptaket kunne foretas i forbindelse med presidentskiftet som alltid pleier å samle mange medlemmer ved vårsemesterets slutt.

Egoforedrag av Per Christian Markestad

1. juni 2023

Egoforedrag av Per Christian Markestad

Vårt forholdsvis nye medlem er 47 år, er gift og har to barn på hhv. 18 og 21 år.

Besøk på Industrimuseet og læringsfabrikken på Raufoss

25. mai 2023

Besøk på Industrimuseet og læringsfabrikken på Raufoss

Fra patroner til bildeler og romfart, - det er Museets historiefortelling i et nøtteskall. En imponerende historisk utstilling. Læringsfabrikken på Raufoss, i samarbeid med NCE Manufacturing, er unik. Her møter unge fagskolestudenter moderne teknologi.

Raufoss Industrier og NCE.

20. april 2023

Raufoss Industrier og NCE.

Kveldens foredragsholder var Erland Paulsrud og foredragets tittel var: Raufoss Industrier og NCE.

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Place content here

Møtearkivroterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...