Trygg i eget uttrykk

Marion Arntzen fra Stiftelsen Stensveen og Tonje Lygre, holdt et gripende foredrag om kjønnsidentitet for klubbens medlemmer den 11. januar. Et fantastisk gripende foredrag. Medlemmene lyttet! Det var "tyst i halli". Hadde en knappenål falt, .. så ..

Møtet ble som vanlig ledet av president Jørn Wroldsen, - og som vanlig innledet han med bursdager og små drypp med Rotary-stoff. Det er allerede varslet at klubbens medlemmer er ønsket til dugnadsinnsats på Skibladner den 10. mai. Videre ble det informert om vår utvekslingsstudent fra California, som nå bor hos Bjørn. Viktig å avklare hvem som blir neste vertsfamilie så snart som mulig.

3-minutter'n:

 Kveldens 3-minutter var ved Geir Sivertzen. Han fortalte om sitt arbeid med å publisere fakta-artikkel om Panto Glasses på Wicipedia. Han hadde alliert seg med en ekspert/ frilanser i Kenya, men likevel svært krevende jobb. Panto er det klassiske designet for briller som er avrundede, men ikke sirkulære. Denne modellen ble populær i vestlige land på 1930-tallet. 
Nå skal Geir til en internasjonal brillemesse i Milano om promotere sin nye kolleksjon av briller av typen panto! Vi ønsker ham lykke til!

kjønnsidentitet - trygg i eget uttrykk


Dette var tittelen på kveldens foredrag ved leder av Stiftelsen Stensveen, Marion Arntzen og Tonje Lygre. De to holdt et gripende innlegg om kjønnsinkongruens, kjønnsmangfold og kjønnsidentitet. Marion Arntzen er særlig kjent for sitt arbeide innrettet som lavterskeltilbud for transpersoner og transkjønnede i Norge. Dette skjer med base i Stiftelsen Stensveen, som er et ressurssenter lokalisert på Kapp.

Stiftelsen har mange ulike aktiviteter, arrangementer og tilbud til klienter. Blant annet driver stiftelsen en kontakt-telefon, støttet av Bufdir. og som mottar ca 1300 henvendelser pr år. Stiftelsen har også drevet treff for voksne siden 1996, også familietreff

Marion Arntzen har skrevet og utgitt hele 5 bøker om kjønn, beregnet på ulike målgrupper. Tonje fortalte om sitt yrkesliv og privatliv fra sitt hjemsted. Det var en sterk historie som virkelig fikk oss til å føle med!


Stiftelsen Stensveen har gjennom dialog basert på kunnskap og informasjon greid å bygge bro mellom fagmiljø, myndigheter og offentlighet. Slik har de vist at brobygging og dialog er sterke virkemidler som vinner fram, også når utgangspunktet er særdeles krevende. 
Stiftelsen Stensveen og Marion Arntzen har mottatt flere priser og utmerkelser for det arbeidet som er lagt ned. Mange av oss husker da "Jentene på Toten" fikk prisen Gullruten NRK. De er også tildelt høythengende priser som Innlandets humanistpris og Kirkeakademiets Brobyggerpris! Stiftelsen Storsveen og Marion Arntzen gjør en fantastisk flott jobb for mennesker som trenger støtte!

 
Egoforedrag ved jan erik skogen

16. september 2023

Egoforedrag ved jan erik skogen

Under klubbens møte 13. sept. fikk vi gleden av å få en fyldig presentasjon av medlem Jan Erik Skogen. Han har en imponerende meritt-liste fra arbeidsoppdrag i alle landsdeler i Norge, samt flere utenlandsopphold. Hyggelig at vi kunne bli bedre kjent!

Æille har et syskenbån på Gjøvik

12. september 2023

Æille har et syskenbån på Gjøvik

Den 6. september hadde klubben kaffemøte. Petter Børde fikk kunstneren Henning Olav Espedal Engelsen med seg i en utvidet 3-minutter, og slo til med interessant presentasjon av skisse til ny skulptur som vil løfte byen som turiststed. Høstet stor applaus!

Årsmøte (NR1) i gjøvik rotaryklubb

5. september 2023

Årsmøte (NR1) i gjøvik rotaryklubb

Etter siste revidering av klubbens vedtekter skal årsmøtet avholdes i to deler. Den 30. august var det klart for årsmøte, del 1, i klubben der Presidenten og hans styre la fram budsjett og aktivitetsplan for dette Rotaryåret. .

Tema Eiendom AS, - ved administrerende direktør

30. august 2023

Tema Eiendom AS, - ved administrerende direktør

Klubben hadde vært så heldig å få besøk av administrerende direktør i Tema Eiendom AS, Stian Molstadkroken, den 3. august. Han fortalte om bedriftens virksomhet. Flere spennende prosjekter er på gang, bl.a. ved skysstasjonen i Gjøvik!

Presidentens møte

29. august 2023

Presidentens møte

Gjøvik Rotaryklubbs nye president, Thor Åge Bergan, inviterte medlemmene til Presidentens møte der han både presenterte seg selv og fortalte om dette Rotaryårets tema og innhold. God start på Rotaryåret som ellers vil by på flere møter om årets hovedtema.

Første møte i rotaryåret 2023 - 2024

13. august 2023

Første møte i rotaryåret 2023 - 2024

President Thor Åge Bergan ønsket hjertelig velkommen til årets første møte i Gjøvik Rotaryklubb onsdag den 9. august i Mølla Selskapslokaler. Første møte var et tradisjonelt "snakke-og-drikke-kaffe-møte", - i tillegg til faste poster og noe Rotarystoff.

Nye medlemmer i Gjøvik Rotaryklubb

22. juni 2023

Nye medlemmer i Gjøvik Rotaryklubb

Onsdag 21. juni ønsket klubbens medlemmer tre nye velkommen til vårt aktive og trivelige sosiale klubbmiljø. Særdeles hyggelig at opptaket kunne foretas i forbindelse med presidentskiftet som alltid pleier å samle mange medlemmer ved vårsemesterets slutt.

Egoforedrag av Per Christian Markestad

1. juni 2023

Egoforedrag av Per Christian Markestad

Vårt forholdsvis nye medlem er 47 år, er gift og har to barn på hhv. 18 og 21 år.

Besøk på Industrimuseet og læringsfabrikken på Raufoss

25. mai 2023

Besøk på Industrimuseet og læringsfabrikken på Raufoss

Fra patroner til bildeler og romfart, - det er Museets historiefortelling i et nøtteskall. En imponerende historisk utstilling. Læringsfabrikken på Raufoss, i samarbeid med NCE Manufacturing, er unik. Her møter unge fagskolestudenter moderne teknologi.

Raufoss Industrier og NCE.

20. april 2023

Raufoss Industrier og NCE.

Kveldens foredragsholder var Erland Paulsrud og foredragets tittel var: Raufoss Industrier og NCE.

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Place content here

Møtearkivroterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...