Trygg i eget uttrykk

Marion Arntzen fra Stiftelsen Stensveen og Tonje Lygre, holdt et gripende foredrag om kjønnsidentitet for klubbens medlemmer den 11. januar. Et fantastisk gripende foredrag. Medlemmene lyttet! Det var "tyst i halli". Hadde en knappenål falt, .. så ..

Møtet ble som vanlig ledet av president Jørn Wroldsen, - og som vanlig innledet han med bursdager og små drypp med Rotary-stoff. Det er allerede varslet at klubbens medlemmer er ønsket til dugnadsinnsats på Skibladner den 10. mai. Videre ble det informert om vår utvekslingsstudent fra California, som nå bor hos Bjørn. Viktig å avklare hvem som blir neste vertsfamilie så snart som mulig.

3-minutter'n:

 Kveldens 3-minutter var ved Geir Sivertzen. Han fortalte om sitt arbeid med å publisere fakta-artikkel om Panto Glasses på Wicipedia. Han hadde alliert seg med en ekspert/ frilanser i Kenya, men likevel svært krevende jobb. Panto er det klassiske designet for briller som er avrundede, men ikke sirkulære. Denne modellen ble populær i vestlige land på 1930-tallet. 
Nå skal Geir til en internasjonal brillemesse i Milano om promotere sin nye kolleksjon av briller av typen panto! Vi ønsker ham lykke til!

kjønnsidentitet - trygg i eget uttrykk


Dette var tittelen på kveldens foredrag ved leder av Stiftelsen Stensveen, Marion Arntzen og Tonje Lygre. De to holdt et gripende innlegg om kjønnsinkongruens, kjønnsmangfold og kjønnsidentitet. Marion Arntzen er særlig kjent for sitt arbeide innrettet som lavterskeltilbud for transpersoner og transkjønnede i Norge. Dette skjer med base i Stiftelsen Stensveen, som er et ressurssenter lokalisert på Kapp.

Stiftelsen har mange ulike aktiviteter, arrangementer og tilbud til klienter. Blant annet driver stiftelsen en kontakt-telefon, støttet av Bufdir. og som mottar ca 1300 henvendelser pr år. Stiftelsen har også drevet treff for voksne siden 1996, også familietreff

Marion Arntzen har skrevet og utgitt hele 5 bøker om kjønn, beregnet på ulike målgrupper. Tonje fortalte om sitt yrkesliv og privatliv fra sitt hjemsted. Det var en sterk historie som virkelig fikk oss til å føle med!


Stiftelsen Stensveen har gjennom dialog basert på kunnskap og informasjon greid å bygge bro mellom fagmiljø, myndigheter og offentlighet. Slik har de vist at brobygging og dialog er sterke virkemidler som vinner fram, også når utgangspunktet er særdeles krevende. 
Stiftelsen Stensveen og Marion Arntzen har mottatt flere priser og utmerkelser for det arbeidet som er lagt ned. Mange av oss husker da "Jentene på Toten" fikk prisen Gullruten NRK. De er også tildelt høythengende priser som Innlandets humanistpris og Kirkeakademiets Brobyggerpris! Stiftelsen Storsveen og Marion Arntzen gjør en fantastisk flott jobb for mennesker som trenger støtte!

 

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Place content here

Klubbens møter:

Klubbmøte - kaffemøte

2023-04-12 18:30 - 19:30

Klubbmøte

2023-04-19 18:30 - 19:30

Klubbmøte

2023-04-26 18:30 - 19:30

Møtearkivroterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...