Bedriftsbesøk hos Oppland Arbeiderblad

Referat fra bedriftsbesøk hos Oppland Arbeiderblad 3.november 2021
Vi møtte opp på Øvre Torvgate 26-28, det tidligere Telenorbygget. Her har Oppland Arbeiderblad funnet sine nye, fine lokaler.

Redaktør Erik Sønsteli ønsket oss velkommen og fortalte at nå var OA kommet «tilbake til folket», i sentrum av byen. I dag disponerer avisa 750 kvadratmeter mot 4500 kvadratmeter på Rambekk.  34 personer er ansatt, av disse er 28 journalister.


OA har vært en ledende avis i Vestoppland siden 1924, og avisa er i dag den ledende allmenn- kringkasteren i Vestoppland. Ønsket er å være slik for hele Innlandet. Mye har forandret seg i de nærmere 100 år avisa har eksistert. Nå er de på 24/7, som avis, på nett og i sosiale medier. Utviklingen har gått i retning av digital avis på bekostning av papiravis. Det er i dag flere lesere på nettet enn lesere på papiravis. Spådommen til Sønsteli er at en gang i ikke altfor fjern framtid vil  papirutgaven ikke komme hver dag.

Avisas oppgaver:

Først og fremst skal avisa være engasjerende for leseren. Den skal være en lokal vaktbikkje og dekke det som skjer i Innlandet. Stoff fra den store verden leser folk andre steder. Sønsteli forklarte at han aksepterer at stoffvalget kan diskuteres og at det å være vaktbikkje, ofte kan føre til etiske dilemmaer. For hvor går grensen for personvernet?


Et viktig prinsipp for OA er at de ikke skal lure leseren. Titler og headinger må være dekkende for innholdet i artikkelen. Leserne er også med på å «lære» journalistene om hva slags stoff avisa skal inneholde. Undersøkelser av leseraktivitet blir grundig analysert hver dag.

Presentasjonen ble etterfulgt av mange spørsmål fra engasjerte rotarianere. Kaffe og kake ble servert, og kl.20 ble et vellykket bedriftsbesøk avsluttet. 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Rakfisk og bøker
8. des. 2021, 18.30 - 19.30

Marianne Hjerpset og Unni Skinstad fra Norli komm ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...