FN-dagen 24. oktober

FN og Rotary, - er det noen sammenheng her? Ja i høyeste grad! Ved utarbeidelsen av FN's charter i 1945 deltok hele 49 rotarianere. Av 50 nasjonale delegasjoner hadde 20 rotarianere i sin stab! God grunn til å være stolte over rotarianernes innsats!

Rotary's idegrunnlag og praksis har hatt stor innflytelse på mange områder i det internasjonale samfunn. Således var Rotary's bidrag til dannelsen av United Nations viktig. Bidragene begynte før chartersamlingen i San Francisco i 1945. 

Etter et møte i Dumbarton Oaks i oktober 1944 mellom flere store nasjoner, ble den første ideplanen for en verdensomspennende organisasjon for fred ble utformet. Rotary International sendte dokumentet fra dette møtet til alle rotaryklubbene i verden, og spurte "What can Rotarians Do...Following Dumbarton Oaks? Oppfordringen var at "time for debate is now". 

USAs utenriksminister Edward Stettinius jr. sendte invitasjon til Rotary med anmodning om oppnevning av rådgivere til USA's delegasjon i San Francisco.

USAs utenriksminister uttalte at denne invitasjonen til Rotary International til å delta som rådgivere for USAs delegasjon var en anerkjennelse for den rolle rotarianere har spilt og fortsatt spiller for å utvikle forståelse mellom nasjoner. De gav betydelige bidrag til selve charteret, og etter hvert spesielt til utformingen av retningslinjene for etableringen av UNESCO.
Ialt var 11 rotarianere invitert som rådgivere i arbeidet med charterdokumentene. Av de 50 nasjonene som deltok hadde 20 av den rotarianere i staben, flere ble ledet av rotarianere. 


nn

 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Rakfisk og bøker
8. des. 2021, 18.30 - 19.30

Marianne Hjerpset og Unni Skinstad fra Norli komm ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...