Verdens poliodag 24. oktober

Rotary er en av de 5 hovedpartnerne som i 30 år har stått bak det verdensomspennende og viktige prosjektet for utrydding av virussykdommen poliomyelitt. Vårt bidrag og innsats i bekjempelsen kan vi virkelig være stolte over!

Rotary har sammen med WHO, UNICEF, The US Center for Disease Control and Prevention (CDC) og Bill & Melinda Gates Foundation stått i spissen for bekjempelsen. Verdensdagen den 24. oktober blir markert i mange land verden rundt.

   
Poliomylitt, eller polio, er en virussykdom som ennå i dag truer barn i visse deler av verden. Polio er en lammende og potensielt dødelig sykdom. Poliovirus angriper nervesystemet og kan forårsake total lammelse i løpet av få timer. Barn undern 5 år er særlig utsatt. Det finnes ingen behandling hvis sykdommen slår til, - den kan effektivt forebygges med vaksine.


         
Figuren viser reduksjonen i Polios utbredelse fra 1988 til idag. Siden bekjempelsen startet er antall sykdomstilfeller redusert med 99,9%, og mange land er fri for sykdommen. Bare to land har fortsatt sykdommen, Afghanistan og Pakistan. I 2018 var det kun 33 tilfeller i disse to landene. Nigeria ble erklært fritt for "vill" poliovirus i 2019, da sykdommen ikke er observert der på flere år.

Rotary har bevilget  USD 50 million årlig for å utrydde Polio. Spesielt positivt er det at Bill & Melinda Gates Foundation har forpliktet seg til å gi det 3-dobbelte, dvs USD 150 million årlig. Totalt har Rotarymedlemmer bidratt med USD 1.9 milliarder, samt svært mange timeverk med frivillig arbeid for å beskytte mer enn 2.5 milliarder barn i ca 130 land.


Fortsatt gjenstår mye arbeid. Målsettingen er total utryddelse av polioviruset. Først da er denne suksess-historien komplett.

Mere om Rotarys "End Polio Now program" finnes her: https://www.endpolio.org/ 
Presidentskifte - Morten Samuelsen overtar roret for 2020/ 21

20. juni 2020

Presidentskifte - Morten Samuelsen overtar roret for 2020/ 21

Onsdag den 17.juni holdt rotaryklubben sin tradisjonelle sommeravslutning med grilling og presidentskifte. Nils Terje Haavi ble takket av som president, mens Morten Samuelsen nå tar over klubba for året 2020 / 2021.

Fem nye medlemmer ønsket velkommen

20. juni 2020

Fem nye medlemmer ønsket velkommen

I løpet av vårsemesteret har Gjøvik Rotaryklubb fått 5 nye medlemmer. Denne gledelige begivenheten ble behørig markert under sommeravslutningen siste onsdag på Mølla.

Oppslag om Gjøvik Rotaryklubbs dugnad på Skibladner

17. juni 2020

Oppslag om Gjøvik Rotaryklubbs dugnad på Skibladner

I dagens utgave av Gjøviks Blad får Gjøvik Rotaryklubb mye spalteplass og masse bildedokumentasjon grunnet den innsatsen vi gjør for å støtte driften av skibladner. "Vasket hele Skibladner før årets sesongstart" - er deres oppslag.

Skibladner klargjøres til seiling på Mjøsa

13. juni 2020

Skibladner klargjøres til seiling på Mjøsa

Gjøvik Rotaryklubb "satte alle kluter til" på onsdag 10. juni ombord i Skibladner, - for å bidra til at den stolte skuta blir rengjort og seilingsklar til sesongen starter. Hele 16 medlemmer stilte med bøtter, kluter og skrubb!

Alt ble totalt uforutsigbart- da koronaviruset slo til

5. juni 2020

Alt ble totalt uforutsigbart- da koronaviruset slo til

Vårt klubbmedlem Lasse Rindahl fortalte om sine opplevelser i inn og utland som medarbeider i Mustad Autoline da koronaviruset slo til. Hans beskrev en situasjon der alt pluteslig ble totalt uforutsigbart.

Hvordan framstille biodisel - hva er vitsen?

29. mai 2020

Hvordan framstille biodisel - hva er vitsen?

Kjell Rudlang tok oss med på et tilbakeblikk og oppdatering om hva biodisel egentlig er, og hva slags nytte denne har i sammenheng med CO2 og de målene som er satt for å redusere utslipp. Interessant og tankevekkende innlegg!

Konsulentbransjen lite merket av koronakrisen

26. mai 2020

Konsulentbransjen lite merket av koronakrisen

Til klubbens møte på Mølla onsdag 20. mai kunne president Nils Terje Haavi ønske hele 20 medlemmer velkommen. Kveldens 3-minutter og hovedpost var ved Bjarne Palm som fortalte om konsulentbransjens utfordringer under samfunnets nedstegning.

Internasjonal forretningsdrift i Koronatider

14. mai 2020

Internasjonal forretningsdrift i Koronatider

Presidenten innledet og oppsummerte spillereglene for Rotarymøtene inntil videre.
Inge E. Opheim fra SteerTec Raufoss ga et innblikk i hva som skjer med leverandørindustrien til tyske bilfabrikker denne våren.

Forretningsdrift med koronastopp

6. mai 2020

Forretningsdrift med koronastopp

Gjøvik Rotaryklubb "holder hjulene igang" ved at egne medlemmer stiller opp med foredrag om aktuelle emner. Deretter legger vi umiddelbart ut en fersk video på Facebook og hjemmesiden. Peter Huuse fortalt den 6. mai om forretningslivet etter 12. mars.

Rotarymøte uke 18, 2020, som video-opptak!

29. april 2020

Rotarymøte uke 18, 2020, som video-opptak!

Gjøvik Rotaryklubb gjenopptar aktiviteten etter de første ukene med koronanedstengning og en hyttefri påske! Tirsdag 28. april ønsket presidenten 4 andre medlemmer fra årets styre velkommen til møte. Alt ble videofilmet og deles med medlemmene her!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...