Klubmøte - Kirkens SOS

Morten Samuelsen holdt et meget interessant og gripende foredrag om Kirkens SOS

Rotarystoff

Det planlagte Litauenbesøket blir flyttet til høsten, dette fordi klubben i Litauen fyller 10 år helgen før St. Hans, og de ønsker heller at vi skal komme dit. arrangementskomiteen jobber videre med å komme opp med et forslag for beøk til høsten


3-minutter: Arild Johannessen

Arild holdt et artig foredrag om Vincent van Gogh, en kubstner som ike ble forstått av sin samtid og kun solgte ett maleri i sin korte stund periode som maler.


Foredrag: Kirkens SOS

Morten holdt et gripende foredrag om Kirkens SOS og om det å være telefonvakt for denne viktige krisetelefonen. Kirkesn SOS startet i London i 1953 som et tiltak for å forebygge selvnord, den gangen var det tre selvmord pr dag i London.

Kirkens SO kon til Norge i 1958, og i mange år var det kun et tilbud i Oslo.

Morten stiftet først bekjentskap med Kirkens SOS mens han studerte teologi i Oslo 1979-1984. Den gangen var det kun en teleforntjensete, mens det i dag også er utvidet med chat og SMS -tjeneste. Kirkens SOS har mer enn 300 000 anrop pr år i Norge, og av disse er det ca 55% som blir besvart. Innringer er totalt annym, og de kan derfor ikke ringens tilbake hvis den som er på vakt er opptatt med annen samtale. Gjennonsnittlig lngde på en samtale er ca 20min, men de kan vare i flere timer. Innringerne er personer i forskjellige livskriser, og har behov for å ha noen å snkke med. Et betydelig antall av samtalene er personer som vurdere å ta sit eget liv, og håpet er at samtalen skal få innringer på andre tanker og oppfordre dem til å søke profesjonell hjelp.

Morten har en vakt i måneden, og de er altid mist to i et telefonteam. Tilholdsted er hemmelig. Morten delte sine tanker og refleksjoner rundt det å ha slike krevende samtaler, og etter samtalen ikke vite om den som ringte valgte livet. Morten snakket også om Kirkens SOS sin opplæring og oppfølging av sine frivillige, og det tilbudet de har for oppfølging hvis man har behov for det etter sterke opplevelser.


 
Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

18. april 2024

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

Høsten 2023 fikk Jon Fosse Nobels litteraturpris. Da var det mange ti-år siden sist en norsk forfatteren fikk denne hederen. Men hvorfor fikk Jon Fosse prisen? Det kunne Kjell Nygård fortelle oss alt om i et meget engasjerende foredrag.

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

22. mars 2024

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

Kveldens hovedpost var ved Vibeke Askevold som er Markedssjef for CC Eiendom AS og Leder for CC Markedsteam. Hun ga oss et meget interessant og engasjerende foredrag om kjøpesenterdrift. Hun ble da også bombadert med spørsmål fra tilhørerne!

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

15. februar 2024

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

TRF (The Rotary Foundation), Rotary-fondet, er organisasjonens sentrale og svært viktige fond. Hvert år betaler vi inn midler til dette fondet, og senere kan klubbene søke om midler til å finansiere større prosjekter. Fondet har gjennom årene betydd mye!

Kaffemøte med Rotarystoff

8. februar 2024

Kaffemøte med Rotarystoff

God oppslutning om klubbmøtet på onsdag 7. februar. Dette var et kaffemøte med Rotarystoff.

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

31. januar 2024

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

Besøk av Stortingsrepresentan Anne Karin Jønes (H) og refleksjoner rundt arbeidet på Stortinget

17. januar 2024

Klubmøte - Kirkens SOS

Morten Samuelsen holdt et meget interessant og gripende foredrag om Kirkens SOS

3. januar 2024

Klubbmøte - Norges forsvarsattache i Moskva Øystein Limoseth

Øystein kom til Moskva som norsk militør attache sommerne 2022

20. desember 2023

Julemøte med lefse

Tradisjonen tro Enger stile med ferske lefser til julemøtet!

Leserbrev: ikke glem ukraina!!

13. desember 2023

Leserbrev: ikke glem ukraina!!

Presidentene i Rotary-klubbene Raufoss, Østre Toten, Hunn/Gjøvik og Gjøvik har sent et leserbrev til Oppland Arbeiderblad som kom på trykk i nettutgaven av OA i dag den 13. desember. Publisering samme dag som president Zelenskyj besøker Oslo.

Gjøvik Rotaryklubb holder grytevakt

10. desember 2023

Gjøvik Rotaryklubb holder grytevakt

For medlemmene i Gjøvik Rotaryklubb er det en viktig førjulstradisjon å stille som vakter for Frelsesarmeens julegryte. Rotaryklubben bidrar derfor i hele advenstiden også i år, både ved Coop-Extra på Kallerud og på CC i Gjøvik sentrum.

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Plasser innhold her

Møtearkiv fra
før August 2022roterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...