Jazz og mafia i usa under forbudstiden

"Da mafian hjalp jazzen til å blomstre i USA", var tittelen på kveldens foredrag den 27. september. Et kjempefint kulturelt innslag med masse historie og glade jazztoner!


President Thor Aage Bergan ønsket velkommen og startet med de vanlige programpostene, deriblant småplukk om Rotary. Presidenten fortalte at han nylig hadde deltatt på distriktskonferansen for Distrikt 2305 i Charlottenberg. Der hadde han vært sammen med Jørn Wroldsen og Morten Samulesen fra vår klubb.

Av Rotary Distrikt 2305 ble vår klubb utnevnt til "Årets klubb Medlemsutvikling", og fikk tildelt diplom ved distriktskonferansen. Presidenten bemerket at Gjøvik Rotaryklubb, med hele 63 medlemmer, er en av de største klubbene i vårt distrikt.Kveldens 3-minutter:

Kveldens tre-minutter var ved Hans Thomas Gefle. Han fortalte om sitt plutselige miljøengasjement og den viktige Rettssikkerhetsprisen for 2023.

Kveldens hovedpost:

Kveldens foredrag hadde overskriften "Da mafian hjalp jazzen til å blomstre i USA". Per Arvid Kristiansen foredro og Tom Pettersen akkompagnerte på saksofon. De tok oss med på jazzens fremvekst fra New Orleans via Chicago og mafians Al Capone til Kansas City i forbudstiden. Kansas City ble kalt "Syndens by" og bar preg av å være en symbiose av politikere, barer og restauranter hvor jazzen fikk utfolde seg og vokse. Ordtaket sier at jazzen ble født i New Oreans og vokste opp i Kansas City. Jazzen forflyttet seg så til New York City. Selv om forbudstiden ble opphevet fortsatte mafian og var så fremtredende at den kjente musikeren Louis Armstrong til slutt ville bort fra byen.

Foredraget ble avsluttet med tonene fra Armstrong sin "What a wonderfull world". Vi takker for en interessant fortelling om en del av den amerikansk kulturhistorien, og med vakker jazzmusikk. 
Sommeravslutning med presidentskifte

20. juni 2024

Sommeravslutning med presidentskifte

Gjøvik Rotaryklubb hadde grillaften med sommeravslutning den 19. juni. Samtidig ble det gjennomført presidentskifte. I en høytidelig del av møtet overrakte president Thor Åge Bergan klubbe og presidentkjede til påtroppende klubbpresident Rune Skybak.

GOBB - Gjøvik og Omland BoligByggelag - ved Tom Søgaard

26. mai 2024

GOBB - Gjøvik og Omland BoligByggelag - ved Tom Søgaard

Den 22. mai fikk vi et engasjerende foredrag av administrerende direktør Tom Søgaard i Gjøvik og Omland BoligByggelag. Det var godt oppmøte og mange spørsmål ble stilt til foredragsholderen.

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

18. april 2024

Nobels litteraturpris til jon fosse - hvorfor?

Høsten 2023 fikk Jon Fosse Nobels litteraturpris. Da var det mange ti-år siden sist en norsk forfatteren fikk denne hederen. Men hvorfor fikk Jon Fosse prisen? Det kunne Kjell Nygård fortelle oss alt om i et meget engasjerende foredrag.

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

22. mars 2024

CC-Gjøvik, Byens store kjøpesenter

Kveldens hovedpost var ved Vibeke Askevold som er Markedssjef for CC Eiendom AS og Leder for CC Markedsteam. Hun ga oss et meget interessant og engasjerende foredrag om kjøpesenterdrift. Hun ble da også bombadert med spørsmål fra tilhørerne!

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

15. februar 2024

TRF; Rotarys viktige og sentrale fond

TRF (The Rotary Foundation), Rotary-fondet, er organisasjonens sentrale og svært viktige fond. Hvert år betaler vi inn midler til dette fondet, og senere kan klubbene søke om midler til å finansiere større prosjekter. Fondet har gjennom årene betydd mye!

Kaffemøte med Rotarystoff

8. februar 2024

Kaffemøte med Rotarystoff

God oppslutning om klubbmøtet på onsdag 7. februar. Dette var et kaffemøte med Rotarystoff.

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

31. januar 2024

Klubbmøte - besøk av Anne Karin Jønnes

Besøk av Stortingsrepresentan Anne Karin Jønes (H) og refleksjoner rundt arbeidet på Stortinget

17. januar 2024

Klubmøte - Kirkens SOS

Morten Samuelsen holdt et meget interessant og gripende foredrag om Kirkens SOS

3. januar 2024

Klubbmøte - Norges forsvarsattache i Moskva Øystein Limoseth

Øystein kom til Moskva som norsk militør attache sommerne 2022

20. desember 2023

Julemøte med lefse

Tradisjonen tro Enger stile med ferske lefser til julemøtet!

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Plasser innhold her

Møtearkiv fra
før August 2022roterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...