Hvordan har vi det som studenter på Gjøvik?

Rotarymøte 8.februar.

I presidentens fravær var det past president Tor Odd som ledet møtet.  


Han kunne fortelle at det i vårt distrikt nr. 2305 var samlet inn 356.000.- til aggregater til sivilbefolkningen i Ukraina.  Distriktet har i tillegg innvilget 100.000.-  Problemet er at disse aggregatene er bestilt levert fra Tyrkia.  Usikkerhet i forbindelse med det store jordskjelvet gjør at levering til Ukraina nå er usikker.


3 min. ble holdt av Morten Samuelsen som fortalte om kravene og oppgavene som distriktsguvernører må påta seg. 

 

  Morten var foreslått som distriktsguvernør av vår klubb.  Denne gangen var det flere kandidater og Morten ble ikke valgt denne gangen.  For øyeblikket er jo også guvernøren fra Gjøvik og det er derfor naturlig at det velges en av de andre kandidatene som kommer fra et annet sted.

Hovedprogrammet denne gangen var:

Hvordan har vi det som studenter på Gjøvik?


De fire studentene Ingunn, Henning, Henrik og Malin er alle knyttet til Studentparlamentet Gjøvik og fortalte oss om fordeler og utfordringer knyttet til et studentliv på Gjøvik.

Det er i overkant av 4000 studenter på NTNU Gjøvik.  Det er 49 studieprogrammer, 5 fakulteter og 9 institutter.

Studentparlamentet er studentenes høyeste demokratiske fora og gjennom dette har de også representasjon i flere av universitetets organer.


Det finnes en mengde klubber og gruppereringer på universitetet, bl.a.:  Huset, Start Gjøvik, Studentmagasinet, Morsk, NTNUI Gjøvik, Skigruppa på trynet, ISU, Jakt og fiske, Laget, UKA, Gjøvik Gameder, Turgruppa og NTL Ung.

Det er NTNU universiteter i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.  Det var foretatt en undersøkelse knyttet til studentenes trivsel og dessverre kom Gjøvik nederst med lavest trivselfaktor på flere områder.  Dette var i særlig grad:  Kulturtilbud, Helsetilbud, Utelivstilbud, Studentmiljø og Boligtilbud.


Det ble mange spørsmål fra salen og det ble også sterkt påpekt at det ikke var vanskelig å forstå at studentene mente at det var dårlig kulturtilbud på Gjøvik, siden ingen fikk anledning til å orientere studentene om de tilbud som finns.  Dette er policyen til NTNU, noe som ikke studentene var særlig fornøyd med.  De ønsker at studentene skal få informasjon om det som skjer i Gjøvik utenfor Campus.  Det arbeides med å finne løsninger på dette utenfor NTNUs rigide system.  Gjøvik er en fersk universitetsby og foredraget ga oss et klart bilde av at det er en del ting som foreløpig ikke er helt på plass.


Ref: Bjørn Blicfeldt. 


 

Sosiale medIER

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Dørene åpner kl 1800. Møtet avsluttes kl 1930.

Place content here

Klubbens møter:

Klubbmøte - kaffemøte

2023-04-12 18:30 - 19:30

Klubbmøte

2023-04-19 18:30 - 19:30

Klubbmøte

2023-04-26 18:30 - 19:30

Møtearkivroterende lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...