Kaffemøte med highlights fra vennskapet med Anyksciai Rotary

Hyggelig kaffemøte med livlig prat rundt bordene, og den siste halvtimen, - Georgs svært interessant oppsummering av 5 års vennskap med rotaryklubben Anyksciai i Litauen. Det selvmordsforebyggende prosjektet er i denne sammenhenhgen et aktuelt tema!

Under kaffemøtet på onsdag 30. oktober kunne president Nils Terje ønske mange "gamle" medlemmer velkommen, men han var særlig glad for å ønske tre reflektanter velkommen i laget.

Georg Jenssen ga oss highlights i ord og bilder fra den spede starten på vennskapet med rotaryklubben Anyksciai i Litauen for 5 år siden og fram til idag. Det har vært mange fine opplevelser i disse årene. Mange av våre medlemmer har besøkt klubben i Litauen. Og mange fra vennskapsklubben har besøkt oss i Gjøvik, sist under 17. maifeiringen 2019. Vår klubb har bidratt til flere store og små humanitære hjelpeprosjekter i nærområdet til vennskapsklubben, samt at vi har vært delaktig under deres markering av 100 års frihet fra Russaland, - dvs den første i 1918. Mer om dette kan leses her på hjemmesiden, se under fanen Frendship Club.

Georg oppsummerte også hvordan det store "Global Grant" prosjektet med selvmordsforebyggende arbeid i 11 kommuner i Litauen ble startet.
Fra vår klubb er Bodil Hagen Sægrov innvolvert i komitearbeid som omfatter helsesiden, mens Georg bidrar med sin kompetanse på prosjektstyring og økonomi. Men det treng en ildsjel som står bak det hele, som Georg sa. Det er Dr. Vygintas Grinis. Rotary International/ Rotaryfondet har bidratt til finansieringen med 91.700 USD over løpetiden på 2 år. Vi håper at prosjektet bidrar til å redusere den alt for høye selvmordsraten som landet sliter med i dag. Georg kunne også fortelle at prosjektet allerede har gitt ringvirkninger på nasjonalt plan i Litauen, da staten Litauen nå er i gang med egne tiltak mot selvmord, - og de benytter da både fagfolkene i "Rotary-prosjektet" og de tiltaksmodellene som er utviklet for prosjektet.

Rotary - stoff:3 - minutter'n:
 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30:00
Møtespråk: no

Klubbens årsmøte
20. nov. 2019, 18.30 - 07:30 PM

Årsberetning, regnskap, valg 3 min ved Georg Jens ...

Rakfisk og bøker
27. nov. 2019, 18.30 - 07:30 PM

Festkomiteen inviterer til rakfisk Møtet er for m ...

Kaffemøte
4. des. 2019, 18.30 - 07:30 PM

3 min ved Ulf Johnsson 15 min Rotarystoff 19 15 - ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...