Organisert kriminalitet, v/Morten Bunes

Morten Bunes, sønn av vårt medlem Lise Eidsand, var invitert til å holde foredrag om ORGKRIM hvor han nå jobber. Morten synes emnet er så stort at han valgte å gi oss innblikk i INTERNASJONAL NARKOTIKAHANDEL.


Morten synes emnet er så stort at han valgte å gi oss innblikk i INTERNASJONAL NARKOTIKAHANDEL.

Vi fikk en innføring i norsk politis metoder for å avdekke smuglingen av hasj til Norge. Mesteparten av hasjen kommer fra Marokko. Alt havner i Nederland som har en liberal holdning til narkotika og har legalisert hasj og marihuana. Herfra skjer distribusjonen til hele Europa, ofte med internasjonalt kjente speditører.

Politiets arbeid er omfattende og tidkrevende, og det er ikke alltid like lett å samarbeide med europeisk politi pga prioriteringer, språk og sakers omfang.

Gateverdien av ett gram hasj ligger rundt kr. 110,- og Morten anslo at det blir omsatt for ca 2 milliarder i «bransjen» i Norge hvert år.

Vi fikk ved hjelp av bilder og helikoptervideo «være med på et case» hvor viderefraktmannen ble stoppet og arrestert på Riksvei 4 i Nittedal.

Spennende foredrag om et globalt problem som nok aldri kommer til en slutt. Morten håpet at hasj aldri blir legalisert i Norge. Han er sikker på at det fortsatt vil finnes et illegalt marked ved siden av et legalisert. Dette vil vanskeliggjøre politiets arbeid vesentlig.

3-minutter'n: 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mølla Selskapslokale og Galleri
Adresse: Brennerigata 3
Postnummer: 2815
Sted: Gjøvik
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30:00
Møtespråk: no

Klubbens årsmøte
20. nov. 2019, 18.30 - 07:30 PM

Årsberetning, regnskap, valg 3 min ved Georg Jens ...

Rakfisk og bøker
27. nov. 2019, 18.30 - 07:30 PM

Festkomiteen inviterer til rakfisk Møtet er for m ...

Kaffemøte
4. des. 2019, 18.30 - 07:30 PM

3 min ved Ulf Johnsson 15 min Rotarystoff 19 15 - ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...